היסטוריה: 


תנועת "סלואו פוד" (" Slow Food ") החלה את דרכה בשנת 1986 כאשר נפתח סניף "מקדונלד'ס" הראשון ברומא. חדירת מוסד המזון המהיר הכל-כך אמריקני, זעזע את אמות הספים של האיטלקים שהמסורת הקולינרית מבעבעת בעורקיהם. Carlo Petrini , איגד סביבו בזעמו מסעדנים ואנשי מזון ואירוח, ויחד יצאו כנגד האמריקניזציה של התרבות הקולינרית ונגד העולם התעשייתי בכלל.

עד שנות ה-90 מנתה החבורה עשרות בודדות בלבד של חברים אולם ב-1989 הפכה התנועה לעמותה בינלאומית בטקס מרשים בפריז, ומאז הלך הארגון והתרחב. כיום הוא מונה כ-80 אלף חברים, מחציתם באיטליה. שאר הסניפים פרושים ברחבי אירופה, יפן, ארצות הברית ניו-זילנד ואוסטרליה.

 
 
 
 
 

הצטרפו אלינו :
עידכונים :
08/02/2012

תכנית המפגשים השנתית